BAL MÜSABAKALARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
· Bölgesel amatör lig’de 2012-2013 sezonunda 01.01.1985 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular oynayabilir.
· 31.12.1984 ve daha önce doğmuş olanlar yaşı büyük amatör futbolcu statüsündedir.
· Takımlar istedikleri kadar yaşı büyük amatör futbolcuya lisans çıkartabilir. Ancak, takımların 18 kişilik müsabaka isim listesinde (oynasın veya oynamasın) yaşı büyük en fazla 4 (dört) amatör futbolcu yer alabilir.
· Müsabaka isim listesine 4’ten fazla yaşı büyük futbolcu yazan takım hükmen mağlup olur.
· TFF 3.Lig’den düşen kulüple sözleşmeleri devam eden profesyonel lisanslı futbolcular sözleşmelerinin bitimine kadar kulüplerinin kadrosunda yer alırlar. Sözleşmeleri devam eden yaşı büyük profesyonel lisanslı futbolcuların tamamı amatör lig müsabakalarında sözleşmeleri bitimine kadar o kulübe bağlı olarak takımlarında yer alabilirler. Bu durumda ayrıca yaşı büyük amatör lisanslı futbolcu müsabaka isim listesine yazılamaz. Yaşı büyük profesyonel futbolcu sayısı 4’ten az ise yaşı büyük amatör futbolcu ile bu sayı 4’e tamamlanabilir. Müsabakalarda yaşı büyük profesyonel futbolcuya yer verilmediği takdirde, yaşı büyük en fazla 4 amatör futbolcu müsabaka isim listesine yazılabilir.
· BAL’a katılan kulüplerde, kendi başvurusu üzerine Türkiye’de en az 1 yıl oturma izni almış olan, en fazla 2 yabancı uyruklu amatör futbolcu tescil edilebilir. Yabancı uyruklu futbolcuların tescil işlemleri TFF tarafından belirlenmiş transfer ve tescil dönemleri içinde FİFA kuralarına göre yapılır.
· BAL’a katılacak olan takımlar,sezon başında en çok 24 futbolcu ve 1 teknik adamdan oluşan isim listesini TFF’ye bildirmek zorundadırlar.
· TFF tarafından belir belirlenen özel bir sigorta kuruluşu nezdinde müsabalarda, antrenmanlarda, müsabaka ve antrenmanlara gidiş ve gelişlerde, ulaşım vasıtalarında meydana gelmesi muhtemel kazalar ve sakatlıklar için kısmi ve daimi maluliyet ve ölüm hallerine karşı ferdi kaza sigortası ettirmekle yükümlüdür.
· 2012-2013 sezonunda BAL’da yer alan takımlarda görev yapacak teknik adamlar, güncel UEFA A veya UEFA B lisansına sahip olmak zorundadırlar. 2012-2013 sezonunda amatör kaleci antrenörü bulunduran kulüplere saha içi giriş izni verilir.
· BAL kapsamında oynanacak müsabakalar ile ilgili olarak kadrolara, oyunculara ve lisanslara yönelik itirazlar Amatör işler kuruluna yapılır. Amatör İşler Kurulu’nun kararına karşı, kararın tebliği tarihinden itibaren 5 gün içerisinde itiraz harcının yatırıldığına dair makbuz ile birlikte TFF Yönetim Kurulu’na sunulmak üzere Amatör İşler Kurulu’na başvurabilirler. TFF Yönetim Kurulu bu başvuruyu karara bağlar. Kulüpler TFF Yönetim Kurulu kararına karşın kararın tebliği tarihinden itibaren 7 gün içerisinde Tahkim Kurulu nezdinde itirazda bulunabilirler.
· Bölgesel Amatör Lig müsabakalarında dört (4) sarı kart uygulaması yoktur.
· Sahalarda anons sistemi veya megafon çalışır vaziyette olmalı ve kesinlikle tarafsız bir şekilde kullanılmalıdır. Anons sistemi veya megafon ev sahibi takımı destekleyici şekilde rakip takıma karşı ve siyasi amaçlı tanıtım ve duyurular için kullanılmaz.
· Saha/tesis içerisinde alkolü içki bulundurulması ve satılması kesinlikle yasaktır.
· Sahalarda, müsabaka başlangıcında, devamında ve sonrasında sağlık, güvenlik, tribün düzenlenmesi, organizasyon, şiddet ve düzensizliğin önlenmesi ile ilgili tüm düzenlemeleri gerçekleştirme ev sahibi kulübe aittir.
· Ev sahibi kulüp, seyircilerin sahaya alınmaya başlamasından, sahayı terk etmelerine kadar geçen sürede statta bir ambulans ve bir doktor bulundurmalıdır.Görevlendirilen doktor sezon boyunca kulüple sözleşmesi olabilir ya da anılan müsabakaya istinaden geçici olarak görevlendirilebilir. Sözleşmesi olan doktorun ismi esame listesine yazılır. Geçici olarak görevlendirilen doktorun isminin esame listesine yazılması ile birlikte belgesi de müsabaka hakemine ibraz edilir.
· Ev sahibi kulüp, en az 2 sedye taşıyıcı ve en az 4 top toplayıcı bulundurmak, müsabakaların oynanacağı saha ve tesisleri hazırlamak ve gerekli emniyet tedbirlerini almakla yükümlüdür.
· Müsabakalarda yedek kulübesini belirleme hakkı öncelikli misafir takıma aittir.
· Müsabakalarda, yedek kulübesinde oturmaları kaydıyla sahaya en fazla 7 yedek futbolcu ile saha giriş kartı olan bir yönetici, bir teknik sorumlu, bir eşofmanlı antrenör, bir eşofmanlı kaleci antrenörü, bir masör ve bir doktor girebilir.
· İlan edilen müsabakaya belirlenen saatte 9 kişiden az bir kadro ile gelinmesi veya hiç gelinmemesi ve bu nedenden dolayı müsabakanın oynanması halinde, müsabakaya gelmeyen takım 3-0 hükmen mağlup sayılır ve 3 puan tenzil edilir.
· Takımların müsabaka isim listesinde yer alacak yöneticisi veya teknik adamlarından birinin müsabakadan önce “ Müsabaka isim listesini” imzalaması zorunludur. Müsabaka isim listesi veya lisanslara yönelik itiraz varsa, listeye yazılır ve imza altına alınır. BAL müsabakalarında,TFF’nin belirlediği ve www.tff.org Bölgesel Amatör Lig sayfasında yayınlanan müsabaka isim listesi kullanılacaktır.
· BAL Ligi müsabakalarında takım kaptanı veya futbolcular ile sahaya giriş kartı bulunmayan yöneticiler, teknik sorumlu veya antrenörler müsabaka isim listesini imzalayamaz.
· Müsabaka isim listesini imzalamaya yetkili yönetici, teknik sorumlu veya antrenörler müsabaka gününde cezalı iseler isim listesini imzalayamazlar.
· Müsabaka isim listesini imzalayacak yetkili bulunmaması halinde müsabaka hakem tarafından oynatılmayacak, oynatılmayan müsabakalar hakkında AFDK’ca Futbol Müsabaka Talimatı uyarınca hükmen mağlubiyet kararı verilecektir.
· Müsabaka isim listesini imzalayacak yetkili bulunmaması durumu bir kulüp için ikinci kez tekrarlandığı ve bu yüzden müsabaka hakem tarafından oynatılmadığı takdirde bu müsabakanın hakem, gözlemci, denetçi ve personel masrafları ilgili kulüpten tahsil edilir.
· Bölgesel Amatör Lig’de, müsabaka isim listesini imzalayan yönetici veya teknik adam, oyun sırasında hakem tarafından ihraç edildiği takdirde, yedek kulübesinde imza yetkisi olan bir başka yönetici veya teknik adam yok ise müsabakanın devam eden bölümünde oyuncu değişikliği kartını imzalamaya takım kaptanı yetkilidir.
· BAL müsabakalarında eşgüdüm toplantısı yapılır. Eşgüdüm toplantısı, denetçi başkanlığında kulüp yetkilileri ve diğer görevlilerin katılımıyla, müsabakanın başlamasından 60 dakika önce stadyumda yapılır. Toplantının organizasyon sorumluluğu ev sahibi kulüptedir.
Hazırlayan; Celalettin Lütfi BEKTAŞ ELAZIĞ