Kış döneminde Avrupa’dan ve ülkemizin elit takımları 2. Yarıya genellikle Antalya’da hazırlanırlar.
Burada idman müsabakaları oynanıyor. Bunları yönetmek için de hakemler lazım. Adamların hazırlık müsabakaları bile ciddi.
Maçlara iyi hakem istiyorlar. Hatta konakladıkları oteller ile anlaşma yaparken hakemleri de dahil ediyorlar.
‘Altın yumurtlayan’ futbol turizmi, Antalya’da ‘Korsan hakemlere teslim edildiği zamanları bile biliyoruz çok da haberini yaptık. Asıl mesleği kasaplık, manavlık, garsonluk olan, futbolla uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan pek çok insan, Antalya’ya akın eden takımların hazırlık maçlarını yönetiyorlar.
Şimdilerde bunu önlemek için federasyona bağlı hakemler verilmeye başlandı.
MAÇLARI AHMET İBANOĞLU’MU ATIYOR YOKSA ANTALYA İHK MI?
Kış döneminde futbolun gözbebeği bu yörede, tüm dünyadan takımların geldiği Antalya’da müsabakaları kimler yönetiyor ve bu müsabakalara hakemleri kimler atıyor?
Bu müsabakaların ücretleri öyle amatör maçları ücretleri gibi 155-95 TL değil 3 Lig müsabaka ücretleri üzerinden veriliyor.
Peki, 5. Bölgeden hangi iller daha fazla maça çıkıyorlar? Antalya ve Konya. İyi de diğer iller üvey evlat mı?
MHK 5.sorumlusu Ahmet İbanoğlu’nun bir karar vermesi lazım.
Ortada kocaman bir sorun var. Bu sorunu muallakta bırakırsa zayıf yönetici konumuna bürünür.
Bu maçları ya kendisi atasın, ya BHK üyeleri atasın yada Antalya İHK atasın.
Eğer Antalya İHK atasın diyorsa o zaman bu müsabakaları kendi ilinin hakemlerini atasın. Diğer illerin hakemlerini atadığı zaman akla şu soru geliyor; Erdoğan Üstün 5. Bölgenin İHK Başkanlarının başkanı mı?
Bizim Erdoğan Üstün ile hiçbir sorunumuz yok kendisini de severiz ancak ortada dolaşan bir sürü dedikodu var. Evet, İbanoğlu bu soruna derhal merhem ol.
Diğer MHK üyelerine göre şanslısın çünkü elinde böyle bir imkanın var. Adaletli olmasını istiyorsan bize göre; BHK üyelerini görevlendir ve şu talimatı ver; arkadaşlar 5. Bölgeye eşit ve adaletli dağıtım yapın ve bunun bilgilerini de her hafta bana bildirin.
Böyle olursa size karşı da bir güven oluşur.
Siz zannetmeyin ki; Hakemin Sesi bazı şeylerden haberi olmuyor. Şuna inanın 81 vilayette olup biteni biliyoruz. Kim kimin adamı,
Kim kimin torpiliyle terfi etti,
Bazılarının hakkı neden yendi?
Biliyoruz ve camiamızın selameti açısından yazmadıklarımız oluyor. Bu yazmayacağımız anlamına da gelmiyor.
Yok, Antalya İHK müsabakaları verecek ve sadece Antalyalı hakemlere verecek diyorsanız onunda takipçisi olacağız.
Bakacağız İHK sadece kendilerine yakın adamlara mı maç veriyor?
Eşit maç dağıtımımı yapıyor?
Adaletli maç atamaları mı yapıyor?
Bunlar bizim mercek altına alacağımız konular. İnşallah kulak arkası yapılmaz ve adaletli bir karar almanızı bekliyoruz Sayın Ahmet İbanoğlu.
Eğer bu konuya ilgi ve alaka duymazsan korsan hakemler hazır kıta bekliyor.
Eğer amatör hakemlere zam yapılmaz ise de beklentisi olmayan hakemler de bırakıp korsanlığa yönelir.
Bir Karar ver İbanoğlu..