TFFHGD Bursa şubesi İl Hakemliğine terfi eden 60 hakem için Almira Otel Büyük Salonunda 21 Nisan 2017 Saat: 19:30 da yemekli kokart gecesi düzenledi.
Kokart takma gecesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Geceye kimler katıldı?
Gecenin sunumunu Kemal AK yaparken şu isimler katılımcılar arasında yer aldılar. TFFHGD Genel Başkanı Dr. Abdurrahman ARICI ve eşi, MHK 2. Bölge Sorumlusu Murat ILGAZ, TFFHGD Genel Başkan vekili Yunus Yıldırım ve eşi, TFFHGD Genel Sekreteri Süleyman GÜNEŞ, TFFHGD Ynt Krl Üyesi Bekir ÖCAL ve eşi, İstanbul bölgesi klasman gözlemcisi, KKTC Futbol Federasyonu Başdanışmanı Ahmet Şahin, Bölgesel Kurul üyeleri Mesut ÇARIK ve Süleyman ARKAN, Türkiye futbol Federasyonu Marmara Bölge Müdürü Atilla DÖNMEZ, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Temsilcisi Muzaffer KARADENİZ, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Atakan ÇORBACI, Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Ali ADEMOĞLU,TFFHGD Genel Merkez Müdürü Bayram KİRAZ, İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Aydın KANKAŞ ve İHK üyesi Muzaffer Urlu, Murat Şahin, dernek yöneticisi M.Ali Taşçı, Necmettin Ayaz, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Sinan BÜR, Eski Bursasporlu santrafor Bahtiyar Uyanık, Süper Lig Gözlemcisi ve TFFHGD Bursa Kurucu Başkanı Oğuz ARIKAL ve eşi Süper Lig Gözlemcisi Hakan SİVRİSERVİ ve eşi, Süper Lig Hakemi Arda Kardeşler ve eşi, Coşkun Topaç, Süper Lig Yardımcı Hakemi Ali Saygın ÖGEL ve eşi, Amatör Kurul Üyesi ve Eski ASKF başkanı Cemal VARDAR, Gençlik Spor İl Md Adına Osmangazi İlçe Spor Müdürü Fedai DİN, ASKF Başkan Vekili Kenan UYARLIK, İl Tertip Kurul Başkanı Mustafa BEŞEN, TÜFAD Başkanı Sedat ÖZBAĞ,Eskişehir İl Hakem Kurulu Başkanı Recai YAŞAR,
Çanakkale İl Hakem Kurulu Başkanı Tahsin UÇKAÇ ve İHK Bşk Yrd Mehmet BAYDEMİR, Yalova İl Hakem Kurulu Başkanı Erdal İla, Kocaeli İl Hakem Kurulu Başkanı Ersin Yıldırım,TFFHGD Yalova Şube Başkanı Süleyman Çark,TFFHGD Eskişehir Şube Başkanı İlhami CAN, Futbol Federasyonu Amatör Disiplin Kurul Üyesi Ve TFFHGD Bursa Şb Eski Bşk Rıza TOSUNAY, Sağlık Hizmetleri Tedarikcisi Hayat Hastanesi Yönetim Kurul Başkanı ve Baş Hekimi Dr. Ahmet ÖZKUL, Bursa Ampute Gücü Kulübü Başkanı Faruk KUZU, Yalova Bölgesi bölgesel gözlemcisi Sefa Demir, Bursa İHK Başkanı İsmail Zeybek ve arkadaşları, hakemler, gözlemciler,
Hakemin Sesi Ercan Durna ve eşi katıldılar.
Açılış konuşmasını dernek başkanı Muhammet Çağ yaptı ve şunları söyledi:
Başkanlığını yapmaktan onur duyduğum Bursa dernek başkanlığı, Türkiye genelinde bu güne kadar hep ilkleri başarma düşüncesi ile inovaktif bir yönetim anlayışını benimsemiştir. Bu doğrultuda hareket eden yönetim kurulumuz, En başta üyelerimiz olan hakem ve gözlemcilerimiz olmak üzere Bursa’mız da sporun ve sporcunun dostu olan çok değerli belediye başkanımız Sayın Recep Altepe ve onun çok değerli çalışma arkadaşlarının inanılmaz yardım ve desteği genel başkanımız Sayın Abdurahman Arıcı ve yönetim kurulunun destekleri , Merkez Hakem Kurulu Başkanımız Sayın Yusuf Namoğlu’nun yardım ve desteği, Merkez hakem kurulu bölge sorumlumuz Sayın Murat Ilgaz ve çalışma arkadaşı olan bölgesel kurul üyelerimiz Mesut Çarık ve Süleyman Arkan’ın yardım ve desteği, Spor il müdürümüz Sayın Süleyman Şahin ve çalışma arkadaşlarının yardım ve desteği,bizlere her yıl sezon açılışımız için en güzel ortamı sağlayan ve Bursa’mızın marka stadı olan Timsah Arena’nın kapılarını açan Bursaspor’umuzun çok değerli başkanı Ali Ay bey ve yönetim kurulunun yardım ve desteği eski ASKF başkanımız bu gün amatör kurul üyesi olan sayın Cemal Vardar’ın olağan üstü katkıları ASKF Başkanımız Sayın Osman Kılıç , çok değerli yönetim kurulu üyeleri ve çalışma arkadaşlarının yardım ve desteği, Kar kış demeden saha içerisinde bizlerin en büyük yardım ve destekçisi olan saha komiserlerimizin yardım ve desteği ile Taban birliklerimizin çok değerli yönetici ve üyelerinin Değerli yardım ve desteklerini hakem ve gözlemci topluluğu asla unutmayacaktır . Hepsine hakem ve gözlemcilerimiz adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Gelişen ve değişen dünyada futbol hakemliğini gelişmiş ülkelerin hakem ve gözlemcileri ile yarışır hale getirmek ve Bursa hakemi olarak, Bursamızın hem ülkemiz dahilinde hem de uluslararası düzeyde adını duyurmak Bursa hakem topluluğunun en temel hedefidir.
Geleceğin dijital çağı olduğunun bilincinden hareketle Amatör liglerde müsabaka yöneten hakemlerimiz ve gözlemcilerimizin de tıpkı profesyonel liglerde görev alan hakem ve gözlemcilerimiz gibi dijital ortamdan müsabakayı düzenleyen kuruluş olan il tertip kurluna raporlarını dijital ortamdan gönderilmesini sağladık. Bu sistemin kurulması için düşüncelerimize destek olan ve bu sistemi kurma konusunda bize finansörlük yapan ASKF başkanlığımızın eski başkanı Sayın Cemal Vardar ile şu anki başkanımız Sayın Osman Kılıç’a şükranlarımı sunuyorum.
Yerine konulamayacak tek şey zaman..Bu sistemi kurmakla en başta Hakemlerimiz ve gözlemcilerimiz raporlarını mobil olarak veya istedikleri yerden yazma ve dijital ortamdan il tertip kuruluna gönderme imkanına kavuştular .
Bu sayede hakem gözlemcilerimize ve il tertip kurulumuza kendileri için daha fazla zaman ayırmalarını sağladık.
Bursamızın önemli sağlık kuruluşu olan Hayat Hastanemizle hakemlerimize Türkiye’de en uygun koşullarda ve standartlarda sağlık rapor alınması anlaşmasını yaptık.
Ucuz araç kiralama anlaşması
Bursa’nın önemli kuruluşları ile ciddi indirim anlaşmaları yapılmasını sağladık.
Yönetim olarak yaptığımız sponsorluk anlaşmaları ve yaptığımız ikili görüşmelerle önemli kuruluşumuz olan ASKF ve bursa Büyükşehir Belediyemiz ile Osmangazi belediyemizin yardım desteği ile çok sayıda antrenman malzemesini ücretsiz olarak üyelerimize dağıttık.
Hakemlerimiz bu yıl ilk defa 25 kişilik bir kafile ile 15 Temmuz - 25 Temmuz arasında İsveç’in Götheborg kentinde yapılacak olan uluslararası özel bir turnuvada Bursa’yı yurt dışında temsil edeceklerdir. .
Bu hakem arkadaşlarımız şuan Osmangazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün görevlendirdiği bir İngilizce öğretmeni nezaretinde üç aydır İngilizce eğitimlerini devam ettirmektedirler. İsveç’te görev alacak hakemlerimizin giyecekleri kıyafetler konusunda yapacağı yardım ve destekten dolayı sayın ASKF başkanımız Osman Kılıç’a huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ediyorum.
Sonuç olarak görevlerimizi icra ederken yaşadığımız en büyük sorun tesis konusundaki eksikliğimiz kalmıştır.
Bursa derneği olarak yeni adaylarımızda sayacak olursak iftiharla belirtmek isterim ki yaklaşık 500’lere varan hakem ve gözlemci sayısına ulaşmış durumdayız.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe’nin söz vermesi ile başladığımız ve yaklaşık bir yıldır projesinin tamamlanması için mücadele verdiğimiz dernek binamızla ilgili olarak son aşamaya gelmiş bulunuyoruz.
Beklentimiz işin ihaleye çıkmasıdır.
Değerli misafirler ve sevgili hakem arkadaşlarım il hakemliğine terfi eden gençlerimizi bende Türkiye Faal Futbol Hakemleri Ve Gözlemcileri Bursa Şube Başkanı olarak canı gönülden kutluyorum. Genç hakemlerimizin en anlamlı günü olan kokart gecelerinde bizleri yalnız bırakmadığınız için siz değerli misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.
Daha sonra sırasıyla İHK Başkanı İsmail Zeybek, BHK üyeleri Mesut Çarık ve Süleyman Arkan, İstanbul İHK Başkanı Aydın Kankaş, MHK üyesi Murat Ilgaz, TFFHGD Genel Başkanı Dr. Abdurrahman Arıcı birer konuşma yaparak genç hakemlere başarılar dilediler.
Konuşmaların ardından 60 hakem “Hakemin Sesi” Ercan Durna eşliğinde “Hakem andı” nı okudular ve sırayla katılımcıların takdim ettikleri kokartları yakalarına taktılar.
Fotoğraflar için tıklayın..