TFFHGD Diyarbakır Şube yönetimine yeni seçilen Lütfullah Aslan, dernek yönetimiyle birlikte hakem ve gözlemcileri kaynaştırmak ve birlik ve beraberlik çerçevesinde etkinlikler düzenleme kararı aldılar. İlk olarak da üyelerini tiyatroda buluşturdular.
Diyarbakır’da Dernek Yönetiminin koordine ettiği moral etkinliği kapsamında faaliyet gösteren futbol hakemleri, Yenişehir ilçesinde bulunan Cahit Sıtkı Tarancı Orhan Asena Sahnesi’nde bulunan tiyatroda bir araya geldi.
Burada bulunan hakemler, sahnelenen oyunu izlediler. Hakem ve gözlemciler bu tür etkinliklerin devamını istediler ve tiyatrodan mutlu bir şeklide ayrıldılar.
Oyunun adı: Yardımcı Aranıyor
Sahne: Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Cahit Sıtkı Tarancı Orhan Asena Sahnesi
Yazan Emine Erdem Alpyürük
Yöneten / Rejisör Gonca Eryiğit
Oyuncular: Vural Caner Karabenli- Menekşe Zeliha Genç
Oyunun Konusu: Birbirine zıt iki insanın, bir iş ilanı başvurusuyla yolları kesişir. Ev işlerine yardımcı arayan Vural Bey, iş başvurusu için gelen Menekşe Hanım’dan pek emin olamaz. Ama zaman ilerledikçe, bu zıtlıklardan doğan komik durumlar aslında ikili arasındaki ilişki bağını kuvvetlendirir. Birbirlerinin sırlarını öğrendikçe, birbirlerine karşı da bir sevgi doğar.