Magandaların yeni durağı Isparta oldu.
"Maganda" ifadesi, genellikle kişinin yaptığı davranışları veya toplumsal normlara uygun davranmadığını ifade etmek için kullanılır.
Genellikle bu ifade, kişinin saldırgan veya saygısız bir şekilde davrandığı durumları belirtmek amacıyla kullanılabilir.
"Maganda mısın?" ifadesi, genellikle olumsuz bir anlam taşır ve kişinin eğitimsiz, kaba veya ahlaki değerlere uygun davranmayan bir şekilde hareket ettiği izlenimi yaratmak için kullanılır.
İşte biz de bu anlamda yola çıkarak magandalar Isparta’da hakeme saldırdılar diye yazı yazmak gereği duyduk.
HAKEM YEDİĞİ YUMRUK İLE YERE SERİLDİ
Isparta’da Emre Spor Tesisleri’nde oynanan 2. Amatör Küme maçı olan Ali Köyü Birlik Spor ile Bezirgan Spor müsabakasının 88. Dakikasında, Ali Köyü Birlik Spor takımından Emir Karakılıç hakemin bir kararına kızarak gelip Hakem Aybars
Kaya’ya yumruk attı.
Aybars Kaya, aldığı darbe sonucu yere yığıldı. Ayağa kalkmasıyla da maçı tatil etti.
Saldırgan futbolcu Emir Karakılıç polisler tarafından karakola götürülürken, yumruk yiyen hakem Aybars Kaya ise önce hastaneye giderek darp raporu aldı sonra ise saldırgan hakkında şikayette bulundu.
DERNEKTEN KINAMA YAZISI
TFFHGD Isparta Şubesi, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "13.04.2025 tarihinde Emre Stadında oynanan 2. Amatör Lig müsabakası Ali Köyü Birlik Spor Kulübü - Bezirgan Spor Kulübü karşılaşmasında, Ali Köyü Birlik Spor oyuncusu E.K. müsabaka hakemi Aybars Kaya’ya fiziki saldırıda bulunmuştur. Hakemimize karşı yapılan fiili ve sözlü saldırıyı kınıyoruz. Darp raporu alan hakemimiz ilgili kurumlara şikayette bulunmuştur. TFFHGD Isparta ailesi olarak hakemimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu tip oyuncuların sahalarda yer almaması ve gerekli cezayı almaları için gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz" ifadelerini kullandılar.