Tokatlı hakemler sezon açılışını daha önce yapacaklardı. Genç yaşta vefat eden hakem Osman Yasin Toprak’ın Tokatlı hakemleri yasa boğması nedeniyle ertelenmişti.
TFFHGD Tokat şube başkanı Murat Akbaş, Hakeminsesi’ne şunları söyledi;
Gönül insanı güzel kardeşimiz Osman Yasin’in vefatı nedeniyle ekim ayında planladığımız Reşadiye termal otel konaklamalı kamp programını iptal ettik. Sade bir açılış hedefledik ve GOP stadyumunda aday hakem kursuyla açılışı bir arada yaptık.
Hakem kursunu Amasya’dan Bilal Köseoğlu hocamız verdi.
Bu sezon açılışında Tokatlı üyelerimizi tek tik giydirdik.
71 dernek üyemiz hakem ve gözlemcilerimize derneğimiz tarafından tek tip alt üst eşofman, kaban, ısınma alt üst, çanta tek tip spor ayakkabısı dağıtarak güzel bir sezon açılışı gerçekleştirdik.
İHK Başkanımız Feyzullah Saygılı ve İHK üyeleriyle birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. Klasmanlarda yokuz amacımız genç hakem kardeşlerimizin bizleri yukarılarda temsil etmesi. İnşallah bununda gerçekleşmesi en büyük dileğimiz dedi.
İHK Başkanı Feyzullah Saygılı da yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi; Öncelikle hakem ve gözlemci arkadaşlarıma başarılı bir sezon diliyorum. Bugün aramıza yeni neferler geldi. İnşallah onlarla birlikte bir güç olacağız ve önce Tokat hakemliğine sonra da Türk hakemliğine hizmet etmek için büyük çaba sarf edeceğiz dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; İlimizde Süper amatör kümede 2 grup halinde 12 takım mücadele ediyor. Maç sayımız fazla değil. Bu maçları eşit şekilde dağıtmaya özen gösteriyoruz. Klasmanlarda hakemimiz yok bu bizi kahrediyor. Umarım ilimizde lokomotifliği üstlenecek bir trio olur dedi.