ZİYARETÇİ SAYISI
IP Adresiniz: 216.73.217.20
Online Ziyaretçi: 23
Bugün Toplam: 5240
Dün Toplam: 10619
Genel Toplam: 36572153
HABER ARAMA
 
 
ÖNEMLİ LİNKLER
HAVA TAHMİNİ

Şehir Seçiniz

TÜRK HAKEMLİĞİNİ KİMSE DÜZELTEMEZ!

Tarih:

27 Ekim 2022 Perşembe 12:27

Okunma:

3005

Yorum:

0     Yorum Yaz

TÜRK HAKEMLİĞİNİ KİMSE DÜZELTEMEZ!

TÜRK HAKEMLİĞİNİ KİMSE DÜZELTEMEZ!
Dünyada en çok sevilen ve seyredilen spor dalı futboldur. Futbol artık dünyada bir endüstri haline gelmiştir.

Bir futbol kulübünün yönetimi, teknik kadrosu ve seyircileri tek bir amaç etrafında birleşirler:

Takımları sürekli maç kazansın ve doruğa çıksın. Bunu her takım istediğine göre burada

adaleti sağlayacak kimler? Hakemler.

Hakemler her takıma eşit mesafede ve tüm kulüplerin menfaatlerini düşünmek zorundalar.

Futbol oyun kuralları, müsabaka sırasında bir tarafın diğer tarafa kurallar dışında haksız üstünlük sağlanmasını önlemek içindir.

Bugüne baktığımızda her kulüp hakemlerden şikâyetçi olmaya başladı ve hakemlerimiz güvenirliliğini yitirdiler.

Neden böyle oldu? Buralara nasıl gelindi?

KULÜPLER SİZ MUTLU OLAMAZSINIZ!

Hakemlerimiz büyük bir baskı altında. Yıllar öncesi kurulan TFFHGD (Türkiye Faal futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği)  ilk seçimlerinde camianın altına dinamit kondu.

Hakem camiası o gün demokratik ortamlarda yapılması gereken seçimlerde adeta ikiye bölündüler.

O gün atılan tohumlar bugün hala yeşeriyor.

Peki, o gün yasayla kurulan dernek bugün ihtiyaçlara cevap veriyor mu? İşte orası tartışılır.

Çok hakem derneğe bile üye olmak istemiyor yada istifa etmek istiyor.

Kulüpler, baktılar ki hakemler bölünmüş ve parçalanmış bu kaotik ortamdan faydalanalım dediler.

İlk önce hakemliği bırakmış eski hakemlerle yakınlaşmalar başladı. Veya eski hakemler MHK’ya girmek için kulüplere yaklaşım gösterdiler.

Bazı kulüpler böylelikle atamalarda kendilerinin mağdur pozisyonuna düşmemesi için bu yola başvurduğu belirtiliyor vede ulu orta konuşuluyor ve yazılıyor.

Daha sonra TFF özerk olduktan sonra, TFF’yi kulüpler yönetmeye kalktılar.

Bu sayede sık sık Merkez Hakem Kurulları değişmeye başladı.

Bu arada bazı kulüpler daha da ileri giderek hakemliğin DNA’sıyla oynamaya başladılar. Bunda da başarılı oldular.

Kaybeden kim oldu? Tabii ki Türk futbolu.

Sadece hakemlik mi kaybetti? Hayır, kendileri de kaybetti. Bakın her maçtan sonra kelle istemeye başladılar.

Bakın beyler, sizler mutlu olamayacaksınız. Yeni TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi iyi niyetli bir insan birşeyler yapmaya ve kalıcı izler bırakmaya çalışıyor. İnanın o da başarılı olamayacak.

Her ne kadar kendisine alışık olmadığı kadar mutlu bir tablo çizilse de, onlar sadece koltuğu korumak adına yapılan hareketler olduğunu anlayacaktır.

Keşke böyle insanlara böyle ortamlar hazırlanmasaydı.

Neden derseniz bu hakemliği hiç ama hiç kimse düzeltemez..!

Bu bizim iddiamız.

Neden derseniz yıllardan beri yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı düzelmesi için hem uzun bir zamana hem de çok iyi kadrolara ihtiyaç var.

Camiada daha önce babasından aldığı bayrağı ve misyonu (!) devam ettirecekler var. Bu demektir ki kaotik ortam daha uzun yıllar sürecek.

Bakıyorsunuz bir hakemin hakemliği bitiriliyor. Düdüğü astırılıyor. Zannediyorlar ki camiadan uzaklaştırıldı.

Hayır, tam tersine daha da kinlenerek derinden işin içine giriyor. Önce süper lig gözlemciliği, daha sonra kurul üyelikleri ve de yaş 65 oldu mu 70 yaşına kadar da mentör olarak sistemin içinde kalıyorlar.

Hakem camiasında köşe başları tutulmuş. Ahbap-çavuş ilişkileri en üst düzeyde. Baba- oğul muhabbeti hayatta bitirilemez.

TFF Başkanı kim olursa olsun bu düzeni değiştiremez. Böyle devam ederse ne kulüpler nede hakemler mutlu olamazlar.

Etiketler:

YORUMLAR

ismail aydın
Bir camia ile bu kadar oynanırsa ya da oynanmasına fırsat verilirse olacağı budur. Bir kaç olumsuz örnek bir camianın bütününe mal edilemez her alanda olduğu gibi, Hakemin hakemden başka dostu yoktur. Hakemlik camiasından çıkmış ama istediğini elde edemeyince bu camiaya kütülük yapanlar da bitmez. Bu camia bir birine sahip çıkmadıkça her zaman üzülmeye mahkumdur. Yanlış transfer yapan başkan veya hoca, takımı yanlış kuran teknik sorumlu, görevini layıkı ile yapmayan oyuncu grubunun tüm hataları görülmeyerek tüm günahın hakemlere bağlandığı ve abartıldığı başka bir lig varmı acaba, Sulhi Garan, Cezmi Başar, Muvahhit Afir, Faruk Talu, Semih Zoroğlu, Hakkı Gürüz, Mustafa Gerçeker, Orhan Gönül, Muzaffer Sarvan, Nejat Şener, Doğan Babacan, Ertuğrul Dilek, Orhan Cebe, Ziya Türkdoğan, Hilmi Ok, Sabahattin Ladikli, Talat Tokat, Necmi Temizel, Nihat Özbirgül, Erkan Göksel'lerin döneminde de baba oğul hakemler vardı var olması da lazım. Tecrübe para ile satın alınamaz. Görmüş, yaşamış eğitimcilerde olmasa bilgi aktarılamaz. Sadece oğlunun babasının mesleğini yapmasından dolayı zarar görüldüğü beyan edilen başka bir alan varmı. Hakemlik görevi bitenlerin TFF ile ilişiği kesilsin Gözlemcilik ve mentörlük yaptırılmasın. Gazetecilerden, Antratörlerden, Öğretmenlerden, Polislerden, Doktorlardan vs.meslek gruplarından maçlara gözlemci ve mentör atansın ve tüm bu sorunlar bitsin.
28 Ekim 2022 Cuma 11:12
Nezir Olgaç
Selamlar,il gözlemcileri de 70 yaşına kadar gözlemcilik yapa bilecekleri mi?
28 Ekim 2022 Cuma 10:55
Selçuk Kaya
Türkiye de Hakem yöneticisi yok
28 Ekim 2022 Cuma 09:56
SERCAN DALCI
baba oğul emmi dayı yürü beeeeee.adam maraş maçında elle atılan golü verdi şimdi varda süper lig hakemi.niye dayısı dernek başkanı.dayı abi kardeş devamm keee
28 Ekim 2022 Cuma 09:48
Şebnem Yazıcı
Ercan hocam sizde olmasanız bizim halimiz ne olacak böyle.Gerçekleri yazan ve dile getiren bir tek hakemin sesi var. Allah seni başımızdan eksik etmesin.
27 Ekim 2022 Perşembe 17:52
yılların hakemi
Böyle gelmiş böyle gider.İstediğiniz kadar TFF'yi MHK'yi değiştirin. Bu tipler hakem camiasının içinde yer aldıkça hiçbir ilerleme olmaz. Olduğumuz yerde saymaya devam ederiz. Baba oğul hakem ve gözlemciler maşallah saltanat gibi. Babası eski hakem olmayanlar, torpili, dayısı olmayanlar zaten üst klasmanlara çıkarılmıyor. Kimlerin nasıl nerelere getirildiğini herkes biliyor. Ama ne hikmetse herkes ölü taklidi yapıyor.
27 Ekim 2022 Perşembe 16:46

YORUM YAP

Ad Soyad:
E-Posta:
Yorum:
REKLAMLAR REKLAMLAR FACEBOOK SAYFAMIZ