Bugün MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdim.
Dernek şubelerinin ve genel merkezin seçimi yaklaştığından dolayı konuyu seçimlere getirdim ve şu soruyu sordum;
Seçimlerde MHK’nın tutumu ve tavrı ne olacak?
Yusuf Namoğlu: Sevgili Ercan beni en iyi tanıyanlardan biri de sensin. Ben İstanbul’da şube başkanlığı yaptım. TFFHGD ilk kurucu genel başkanlığı yaptım. Siyasetin içinde yoğruldum. Belediye başkanlığı ve milletvekilliği yaptım. Her kademede bulunmuş bir insan olarak diyorum ki; “özgür irade” Allahın insanlara geleceklerini gerçekten etkileyecek seçimler yapma fırsatı verdiği anlamına geliyorsa o zaman evet, insanların özgür iradesi vardır.
Camiamızda bütün hakem, gözlemci ve mentörler seçme ve seçilme hakları bakımından eşittirler.
Seçme ve seçilme hakkı vardır. Bu seçimlerde MHK kesinlikle müdahil olmayacaktır.
Yıllarca buralarda görev alan kişiler olarak “hakem camiasının özgür iradesinin” etken olduğu bir seçim yaşanmasını diliyorum.
İnsanlar yönetme bazında plan ve projelerini hazırlasınlar çıksınlar aday olsunlar. Seçme ve seçilme hakkının eşit ve özgürce kullanılabilsinler. Kazanan ve kaybedenin olmadığı kazananın Türk hakemliği olacağı bir seçim olsun. Elele kolkola salondan ayrılsınlar ben bu özlem ile seçimleri bekliyorum.
Ercan Durna: Yusuf ağabey camia gerçekten de böyle bir mesaj bekliyordu. Ağzınıza yüreğinize sağlık. İnşallah bu dilek ve temennilerde bir seçim olur.
Yusuf Namoğlu: İnşallah. Bu arada bu vesileyle Hakem camiamızın ve futbol paydaşlarının yeni yıllarını kutluyor aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.